Cutremurul care a avut loc sambata in Pakistan s-a soldat cu 19.136 de morti si 42.397 de raniti, a anuntat, duminica, ministrul pakistanez de Interne, Aftab Sherpao. "Gravitatea situatiei depaseste imaginatia", a afirmat ministrul, citat de agentiile internationale de presa.

Zona cea mai afectata este Kashmirul pakistanez. Intre zecile de mii de morti sunt si multi copii.

In ultima suta de ani, Pakistanul nu s-a confruntat cu o catastrofa de o asemenea amploare si, desi numarul real al victimelor nu este cunoscut, ultimele informatii confirmate, provenite din nordul tarii arata ca mii de oameni au murit.

Zona cea mai afectata este Kashmirul pakistanez. In capitala provinciei, s-au prabusit numeroase cladiri, inclusiv un tribunal, dar zonele cele mai afectate sunt cele muntoase, unde casele sunt facute din chirpici.

In urma seismului au disparut sate intregi, alunecarile de teren au distrus sosele, iar in provincia de Nord-Vest, s-au inregistrat 1.600 de morti, printre care 250 de copii, din cauza prabusirii unei scoli.

Armata participa la eforturile de salvare. IElicopterele aduc alimente, medicamente si paturi pentru sinistrati.

Presedintele Pervez Musharraf, a afirmat ca seismul este "o grea incercare pentru intreaga natiune", iar echipele de ajutor muncesc non-stop pentru gasirea eventualilor supravietuitori.