Evolutiile agitate din ultima perioada ale clasei politice nu au provocat schimbari majore in optiunile electoratului. Alianta PNL-PD continua sa conduca in preferintele alegatorilor, fiind creditata cu 50 la suta din intentiile de vot.

Principalul partid de opozitie, PSD, se afla pe locul al doilea cu 28 la suta, fiind urmat de PRM cu 11 la suta, UDMR - 5 procente, Partidul Conservator si Partidul Noua Generatie - 1 la suta. Interesant este ca PD ar obtine un scor mult mai bun decat liberalii daca reprezentantii celor doua partide ar candida pe liste separate.

Astfel, 58 la suta dintre persoanele intervievate si-au exprimat preferinta pentru democrati, in timp ce doar 39 la suta ar vota cu liberalii. Si presedintele Traian Basescu se bucura in continuare de increderea electoratului, in ciuda numeroaselor controverse iscate de declaratiile sefului statului.

59,9 la suta dintre repondenti sunt multumiti si foarte multumiti de activitatea acestuia, in timp ce 39,1 la suta sunt destul de nemultumiti si foarte nemultumiti. Lucrurile nu stau la fel in ceea ce priveste Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu.

62,3 la suta dintre cei chestionati sunt destul de nemultumiti si foarte nemultumiti de activitatea Executivului, in timp ce 33,8 la suta sunt destul de multumiti, iar 3,9 la suta - foarte multumiti.

Sondajul de opinie a fost realizat in perioada 28 septembrie - 4 octombrie 2005, pe un esantion de 1.360 de persoane, cu o marja de eroare de 2,7 la suta.