Vicepresedintele PSD Ioan Rus a recunoscut ieri public faptul ca a discutat cu liderii Aliantei despre legea administratiei locale. Liderul PSD a fost sever mustrat de colegi fiindca a discutat cu "dusmanul" si a tinut sa explice ieri, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca nu poate sa se comporte ca un autist politic si nici nu are nevoie de translator pentru a dialoga cu puterea.

Totusi el nu a fost prezent la dezbaterea de la Poiana Brasov, fiind oprit de superiorii de la partid. Rus, in prezent seful Departamentului Administratie si Interne al PSD, a lansat public o chemare la dialog a clasei politice pe tema adoptarii pachetului de legi ale administratiei publice pentru intrarea in normalitate.

El spune ca a gasit in ministrul Blaga "un partener corect si profesionist" atunci cand a negociat aspectele tehnice.

Dar a fost oprit sa se duca la Poiana Brasov parte pentru ca "poate unii din conducere chiar nu au avut incredere totala in mine", parte pentru ca s-ar fi alimentat si mai mult ideea ca un grup din PSD a pus la cale o tranzactie cu puterea: scapa presedintii CJ, dar sunt sacrificati Nastase si Vacaroiu.

Pe de alta parte, Ioan Rus nu exclude posibilitatea de a fi fost oprit sa mearga la Brasov din cauza ca unor lideri ai PSD le-a fost teama ca, dupa ce la Congresul partidului a obtinut cel mai mare numar de voturi, acum ar fi fost un bun prilej pentru a-si mari capitalul politic.

El a acuzat insa Alianta, dar si PSD ca au promovat negociatori care au dat dovada de incapacitate de intelegere, de negociere, de vointa reala de dialog. Vicele PSD a anuntat ca este adeptul descentralizarii atat a responsabilitatilor, cat si a resurselor, fapt ce contrasteaza cu opiniile multor baroni ai partidului.

Insa Rus sustine ideea partidului, conform careia este nevoie de votul a doua treimi din consilieri pentru a schimba presedintele CJ pentru evitarea "canibalismului politic" al aliatilor.