Romanii apreciaza in proportie de 46% ca parlamentul ar trebui sa aiba o singura camera legislativa, in vreme ce 19% din cetateni cred ca ar fi mai bine ca parlamentul sa aiba doua Camere, arata un sondaj INSOMAR dat publicitatii duminica.

Pentru 16% din intervievati, aceasta chestiune este lipsita de importanta si nu ii preocupa. Romanii nu se declara interesati sa participe la un referendum pentru a trece de la un parlament cu doua Camere la sistemul legislativ unicameral, 25% din cetateni afirmand ca acest aspect ii intereseaza in mica masura si 21% ca ii preocupa in foarte mica masura sau deloc.

Pe de alta parte, 15% din persoanele intervievate se declara interesate in foarte mare masura de un astfel de referendum, iar 23% - in destul de mare masura.

Totodata, 23% din repondenti considera ca un astfel de referendum ar fi necesar in mica masura si 21% - in foarte mica masura sau deloc, in timp ce 21% din persoanele chestionate sunt de parere ca o consultare populara pe aceasta tema ar fi necesara in mare masura, iar 15% - in foarte mare masura.