Compania SOFTWIN, in colaborare cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania au lansat colectia completa a revistei Gazeta Matematica, in format electronic. Lansarea a avut loc sambata 8 octombrie, in cadrul Galei Festive prilejuite de implinirea a 110 ani de la aparitia Gazetei Matematice, cea mai prestigioasa revista de matematici elementare din Romania.

Evenimentul s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si al Academiei Romane si a beneficiat de prezenta unor mari nume ale matematicii romanesti din tara si din strainatate - academicieni, profesori, fosti si actuali castigatori ai olimpiadelor internationale de matematica, precum si personalitati din domeniile cultural si politic.

In cadrul festivitatii s-au acordat distinctii celor mai statornici 250 de colaboratori ai revistei.

Publicata timp de 11 decenii, fara intreruperi, chiar si pe perioada celor doua razboaie mondiale, Gazeta Matematica a reprezentat de-a lungul vremii o adevarata scoala, ce a contribuit la formarea atator generatii de tineri pasionati de tainele matematicii si olimpici care au adus faima Romaniei la concursuri internationale.

Produsul Gazeta Matematica - editia electronica cuprinde intreaga colectie din 1895 pana in 2004 a publicatiei. Peste 60.000 de pagini au fost transformate in format digital de catre SOFTWIN intr-un produs unic pe plan mondial. Produsul se adreseaza deopotriva elevilor, profesorilor si cercetatorilor din domeniul matematicii.

Acestia vor avea la dispozitie un instrument modern si o colectie impresionanta de peste 55.000 de probleme si articole de top, reunite intr-un pachet de 4 CD-uri.