Comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, va efectua o vizita la Bucuresti in data de 13 octombrie 2005. Vizita comisarului european vine cu mai putin de doua saptamani inainte de publicarea raportului de tara pentru Romania.

Pe agenda de discutii se afla angajamentele luate in timpul procesului de negociere, precum si indeplinirea lor la timp pentru aderarea la Uniunea Europeana la data stabilita de 1 ianuarie 2007.

In timpul scurtei sale vizite, Comisarul European Olli Rehn, se va intalni cu Presedintele Traian Basescu, Primul-Ministru Calin Popescu Tariceanu, Ministrul Afacerilor Externe Mihai Razvan Ungureanu, Ministrul Integrarii Europene Anca Boagiu, Ministrul Justitiei Monica Macovei, Ministrul Administratiei Publice si Afacerilor Interne Vasile Blaga si Ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu.

Oficialul european va purta discutii si cu dl. Mircea Geoana, Presedinte PSD, si va tine un discurs in cadrul unui seminar dedicat Agendei Lisabona, organizat de Presedintia Britanica a UE si Guvernul Romaniei.

In timpul reuniunilor sale, Comisarul European va reaminti provocarile ce raman pentru 2005 si 2006, precum si nevoia de a accelera pregatirile pentru aderare, in special in ceea ce priveste reforma din domeniul justitiei, lupta impotriva coruptiei si crimei organizate, eficienta controlului la frontiere, politica in domeniul ajutorului de stat, concurentei si protectiei mediului.