Vocea lui Marcel Pavel rasuna noaptea trecuta inca din Piazza di Spania, la mai bine de doi kilometri departare de restaurantul in curtea caruia si-a facut nunta Adrian Mutu, „Casina Valadier", un castel micut, vechi de doua sute de ani, ridicat pe una dintre colinele Romei, putin mai sus de Colosseum, de Piata Venetia sau de Fontana di Trevi.

La cinci ani de la prima nunta si doi de la primul divort, internationalul roman Adrian Mutu s-a casatorit pentru a doua oara, aducand iures si lautari in inima Romei, alaturi de alaiul pestrit al sutelor de invitati de acasa.

Aleasa lui, Consuelo Matos, probabil unul dintre cei mai spectaculosi reprezentanti diplomatici la Vatican, a parut sa aiba emotii, asta dincolo de tensiunea generala, care l-a facut si pe Mutu sa fie rece si artagos cu cei care venisera sa-l vada si care a fost spulberata doar de ecourile concertului nuptial pe care Adrian Copilul Minune il tinea la Villa Borghese.

Aflat in plin centrul Romei, langa Piazza del Popolo, Villa Borghese, un cartier cochet, strajuit, cale de mai bine de 400 de metri, de arbori de magnolie, se mandreste cu Casina Valandier, un mic castel in care s-a refugiat si Adrian Mutu, cu alaiul sau, dupa ce a trecut prin fata altarului, la Biserica Ortodoxa Romana „Scala Celli alle Tre Fontane", aflata la marginea Romei. Un prim moment de relaxare, dupa o zi plina de evenimente.

Casatorie mixta

Vestile premergatoare nuntii lui Adrian Mutu anuntau ca mireasa, Consuelo Matos, si-a dorit sa treaca la religia ortodoxa, botez care urma sa fie oficiat, potrivit anumitor surse, chiar in ziua nuntii. „Presa romaneasca are uneori nevoie de randuri in plus", spune parintele Gheorghe Ionascu, cel care a oficiat, duminica, ceremonia, in absenta fratelui sau, Iuvenalie, aflat la Bucuresti.

„Consuelo este crestina, deci am oficiat o casatorie mixta, acceptata de Bisericile noastre", adauga el. Tot pentru a adauga putin fast a fost vehiculata si ideea ca mirii ar avea nevoie de binecuvantare de la Vatican, pe care tot in ziua nuntii urmau sa o primeasca, dar nici aceasta ceremonie nu a mai avut loc.

Griji pentru costum

Dupa meciul Finlanda-Romania, invitatii il asteptau deja pe Adrian Mutu la Roma, dar internationalul roman a venit tarziu, abia duminica dimineata, insotit de Cosmin Contra si Adrian Copilul Minune. Unii spun ca a apucat sa-si vada mireasa doar pentru vreo cinci minute inainte de cununie, preocupat, printre altele, si de costumul de nunta, pe care l-a ales in ultimul moment.

Nervos si distant, a inceput prin a-i ignora pe ziaristii care l-au intampinat la aeroport, sustinut, de altfel, si de Contra, care a spus ca mirele ar trebui sa fie lasat in pace. Fotbalistul s-a lasat apoi mult asteptat si la biserica.

Ceremonia a fost programata tarziu, la 20.00, ora Romaniei, dar curiosii s-au adunat in fata Bisericii „Tre Fontane" inca de pe la 17.00, unii cu speranta de a smulge cate un autograf de la sirul invitatilor anuntati, altii dornici sa auda, in sfarsit, o declaratie de la Mutu.

Grupul compact al fotoreporterilor a intimidat turistii veniti sa vada biserica la numai cateva minute dupa ora anuntata pentru inceperea ceremoniei.

Zvonurile ca poate, dorind intimitate, Mutu i-a pus pe ziaristi pe o pista falsa s-au spulberat atunci cand in curte au inceput sa apara masinile negre ale garzilor tocmite de nasul mare, care au inchis intrarea in curtea interioara a lacasului sfant, anuntand o selectie stricta: in biserica intra si fac poze doar ziaristii agreati de organizatori.

Pelerinaj de VIP-uri

La dispozitia ziaristilor, preponderent romani, dar si cativa de la ziarele italiene, printre care si „Il Tiempo", a ramas doar scuarul din fata intrarii unde, la scurta vreme, a inceput o defilare pestrita.

Sirul a fost deschis de primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, care a trecut neobservat, fiind mai greu de recunoscut, urmat de Ionut Iftimoaie, care a impartit autografe, sau Marius Lacatus si sotia lui, Mariana, probabil cei mai volubili dintre nuntasi.

Zina Dumitrescu, putin obosita dupa cheful pe care nasul il organizase cu o seara in urma (si care s-a intins pana pe la 6.00), a coborat dintr-un autocar ticsit cu celebrele-i modele, care au animat curtea cu tinutele multicolore si paietate. I s-a alaturat creatorul Mihai Albu, cu sotia, iar grupul s-a lasat fotografiat indelung, in asteptarea mirilor.

Cristi Chivu a intrat direct in biserica, insotit de creatoarea Maria Marinescu. „Traim un moment de bucurie care vine dupa alt moment de bucurie. Ar fi bine sa o tinem tot asa", a spus el.

Mirele, fugarit de presa

Adrian Mutu aproape ca a strabatut in fuga distanta de la masina pana la intrarea in curtea bisericii, ferindu-si artagos fata de bliturile aparatelor, aparat pe flancuri si de nasul Nicu Gheara, care isi ducea de mana si sotia, Mihaela.

„La o parte! Incredibil, e incredibil!", repeta, insistent, atacantul roman, croindu-si drum cu coatele catre intrare, fugarit la propriu, printre limuzinele de lux, de jurnalistii prezenti la eveniment. O data mirele scapat in spatele cordonului de bodyguarzi, centrul de interes a devenit mireasa, adusa cu o limuzina pana la cordonul de securitate.

Imbracata cu o rochie cu trena, creatie a stilistului italian Carlo Pignatelli, Consuelo arata intr-adevar princiar si tot princiar a aruncat o scurta privire multimii, inainte de a se pierde in negura curtii interioare, insotita de cele patru domnisoare de onoare.

Ceremonia religioasa, oficiata de preotul Gheorghe Ionascu (fratele parintelui Iuvenalie, plecat pentru cateva zile la Bucuresti), a durat aproximativ o ora, dupa care alaiul a fost urcat din nou in microbuzele puse la dispozitie de nasi si condus catre restaurant, aflat la aproximativ 18 kilometri de biserica. Nepoftitii au fost imprastiati rapid de garzi si a inceput petrecerea.

Daruri de zile mari

De la nunta lui Adrian Mutu au lipsit invitatii de seama anuntati pana acum, printre care Eros Ramazzotti, Armand Assante sau Steven Segal. Pentru ca cei care au onorat, totusi, invitatia, peste 400 de persoane, nu aveau loc in interiorul restaurantului, nunta s-a desfasurat, de fapt, intr-un cort amenajat in curtea vilei Casa Valandier, constructie la care s-a muncit intens in ultimele zile.

Amfitrioni au fost chiar mirii, care si-au intampinat pe rand invitatii, acestia din urma urmand sa die distrati pana spre dimineata cu miniconcerte sustinute de Sanda Ladosi, Lavinia Parva, de la Spicy, Adrian de Vito, Calin Geambasu si o orchestra spaniola.

Unii au vrut sa impresioneze, cum ar fi Joshua Castelanni, care a inchiriat ultimul tip de Bentley, facandu-i, astfel, reala concurenta lui Irinel Columbeanu, care a venit cu avionul la Roma, dar care si-a adus si Rollsul cu sofer. Buchetul de mireasa a fost prins de una dintre cele sapte surori ale miresei, intamplator singura nemaritata.

Oficial, nunta a fost fara dar, asa ca nu au fost anuntate cadouri extravagante.

Se pare insa ca valoarea totala a cadourilor a urcat spre un milion de euro: despre Mircea Sandu se stie ca le-a dus pahare de cristal de 3.000 de euro, iar daca apreciem ca acesta a fost un cadou „mediu", un calcul sumar urca „darul" la peste 600.000 de euro, dar trebuie tinut cont de faptul ca unele au fost de-a dreptul iesite din comun.

Ieri dupa-amiaza, invitatii lui Mutu incepusera sa paraseasca Roma, incepand cu seria designerilor, deschisa de Catalin Botezatu si Zina Dumitrescu.