Impresionat de publicul sau din Romania, scriitorul brazilian Paulo Coelho si-a prelungit sesiunea de autografe de sambata (8 octombrie) - anuntata initial ca rezumandu-se la 200 de cititori - pana la ultima persoana prezenta la libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti. In total, vreo patru ore, in care a semnat de peste 2000 de ori pe cel mai recent roman al sau, "Zahir". Scriitorul a stat de vorba cu cititorii si s-a fotografiat cu doritorii.

Coelho a declarat, la conferinta de presa sustinuta la Hotelul Hilton, ca va sta in Romania zece zile, perioada in care se va intalni "la intamplare" cu oameni, atat in Bucuresti, cat si in Transilvania. Scriitorul si-a manifestat dorinta de a-i cunoaste pe romani in vederea realizarii unui film.

El intentioneaza sa produca un film nu dupa opera sa, ci unul "facut ca atare", precizeaza Rompres.

Cele opt carti ale brazilianului, traduse in romaneste de Editura Humanitas, au fost vandute pana acum in peste 550.000 de exemplare. Cel mai mare succes editorial al lui Paulo Coelho a fost "Alchimistul", cu peste 120.000 de volume vandute, potrivit reprezentantilor editurii.

Invatatura raspandita de Coelho este faptul "Ca exista Dumnezeu, ca esti vegheat de un inger, ca esti liber sa alegi si binele, si raul, ca fericirea poate fi la un pas de tine, fara ca tu sa-ti dai seama, ca iubirea e rostul tau pe lume", a spus Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas.