Casa regizorului Stere Gulea, fost director general al Televiziunii Romane, a fost vizitata de hoti. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu urmari grave. Stere Gulea era plecat in Franta. In locuinta se afla doar sotia acestuia, doamna Michaela Gulea.

Aceasta a auzit zgomote intr-o camera de langa dormitor si a incercat sa afle ce se intampla. Ciudat, usa era incuiata pe dinafara. Cum dormitorul mai avea o usa, a fugit la o vecina de la etajul superior si a sunat la politie.

Un echipaj de la Sectia 10 a ajuns foarte rapid la fata locului si l-a surprins pe infractor in imobil, cu argintarie, bani, haine si bijuterii furate intr-o sacosa. Hotul avea asupra sa un cutit.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca intrusul este un vechi client al politiei, P. Cristian, 33 de ani, condamnat de mai multe ori pentru furturi, executand pana acum 15 ani de detentie. El a patruns in casa pe fereastra de la baie, dupa ce a desprins grilajul de la geam. Inainte de a escalada zidul, a taiat cablul telefonului.

Michaela Gulea avea insa telefonul mobil in buzunarul halatului de casa si astfel a putut suna la politie fara ca hotul sa stie si sa aiba timp sa fuga.

Politistii de la Sectia 10 au descoperit, in baza probelor, ca P. Cristian a intrat in urma cu cateva nopti in apartamentul unei matusi a printului Sturdza, Botez Ecaterina, 87 de ani, de unde a furat bunuri in valoare de 60 milioane de lei. El a imobilizat-o pe proprietara, legand-o de un scaun cu o bluza.

A scotocit apoi prin casa timp de 4 ore, dar nu a gasit decat aparatura electronica si cateva bijuterii. Cercetarile au fost extinse, intrucat pe raza Sectiei 10 s-au inregistrat in ultimele saptamani mai multe spargeri de locuinte, comise in timp ce proprietarii se aflau acasa. Modul de operare seamana cu cel folosit de P. Cristian.