Calitate a programelor scazuta, surse de finantare obscure, absenta alternativelor pentru o buna parte a populatiei si nu in ultimul rand dependenta prea mare de mediul politic.

Acestea sunt cateva dintre caracteristicile televiziunilor din Romania, caracteristici scoase in evidenta de un raport al Institutului pentru o Societate Deschisa care urmeaza sa fie dat publicitatii azi.

Potrivit autorilor raportului, o ciudatenie a televiziunilor romanesti pare sa fie tabloidizarea si trivializarea programelor de stiri.

O astfel de tendinta a fost evidenta in perioada alegerilor de anul trecut cand nu a fost permisa difuzarea altor stiri cu si despre politicieni in afara celor electorale.

Rezultatul a fost ca, incercand sa evite presiunile, multe canale de televiziune s-au ferit sa mai acorde vreo atentie stirilor politice.

Pe de alta parte, potrivit raportului, asa numitele non-evenimente, stiri despre accidente de masina sau despre acte de violenta in familie, sunt prezentate pe larg la ore de maxima audienta desi ele pot fi considerate irelevante pentru comunitatile unde sunt difuzate.

O alta problema a televiziunilor din Romania ar tine de sursele de finantare, spun realizatorii cercetarii.

pe larg in BBC