Pe piata IT&C, afacerea lunii este, fara indoiala, preluarea operatorului de comunicatii Astral de catre UPC. Suma despre care se vorbeste ca ar sta la baza tranzactiei depaseste 400 de milioane de dolari, UPC devenind astfel lider pe piata comunicatiilor, cu 30 la suta market share.

Presedintele UPC a declarat recent ca incorporarea Astral va avea loc in cel mult doi ani, pasul imediat urmator fiind un cobranding, cel mai probabil sub denumirea UPC Astral. UPC va investi circa 100 de milioane de euro, in urmatorii trei ani, in retele, echipamente si servicii, spune Anderson.

UPC este subsidiara europeana a grupului american Liberty Global, al treilea mare operator de cablu din lume, cu venituri anuale de cinci miliarde de dolari si peste 23 de milioane de locuinte cablate. In tara noastra, UPC avea, la sfarsitul anului trecut, aproape 400.000 de abonati.

Connex a imprumutat 200 mil. euro pentru reesalonarea datoriilor

Operatorul de telefonie mobila MobiFon (Connex) a obtinut un credit sindicalizat in valoare de 200 de milioane de euro de la cinci banci, primul imprumut obtinut de companie in moneda europeana, banii urmand a fi folositi pentru achitarea integrala a altor imprumuturi contractate anterior.

Tranzactia a fost sprijinita de Bank Austria Creditanstalt, Citibank, Commerzbank, ING Bank si Raiffeisen. Finantarea a fost sindicalizata in intregime si a primit "un raspuns excelent" din partea pietei, spun oficialii MobiFon.

Connex, primul operator de pe piata locala care a lansat serviciile de telefonie mobila de generatia a treia (3G), se pregateste de relansare sub brandul Vodafone.

Acest proces a fost insa impiedicat de faptul ca marca Vodafone pe piata locala este inregistrata de Telemobil (Zapp), iar procesul pentru recuperarea dreptului de utilizare a marcii nu s-a incheiat inca.