Prima editie a Festivalului International de Teatru Pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti", organizat de Teatrul Ion Creanga, Primaria Municipiului Bucuresti si Societatea Romana de Televiziune, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), inseamna sali pline de copii care traiesc cu entuziasm aventurile minunate ale eroilor de poveste.

Pentru copii internati in spitalul Grigore Alexandrescu, UNITER a organizat spectacolele Clinic Clown, sustinute de un grup de opt actori coordonati de dr. Alexandra Zugravescu, care lucreaza pentru educarea micutilor si pentru protejarea drepturilor copilului in perioada spitalizarii.

Prin activitatea artistica desfasurata in spitale se dezvolta imaginatia copilului, a parintilor si a personalului medical, reusind sa se accentueze latura educativa a acestor activitati. La proiect s-a alaturat si revista Superbebe care, in perioada festivalului, a oferit cadouri copilor din fiecare salon al spitalului.

Actiunea este sustinuta de fundatia Cliniclown din Olanda, care lucreaza anual in spitale cu peste 1200 de copii iar pe timpul verii organizeaza cursuri de pregatire pentru actorii care doresc sa se implice in aceasta munca.