„Deci, cred ca s-a exagerat din punct de vedere al alertei introduse in populatie si va pot spune, pentru dumneavoastra, ca din data de 7 mananc zilnic carne de pasare". Asa arata o injectie cu virusul gripei aviare facuta guvernului Tariceanu la TVR de catre presedintele Basescu ca sa-l „vaccineze" de tot.

Toti localnicii siliti sa-si dea pasarile la incinerare, care oricum erau pe punctul de a sari cu toporul la lichidatorii cu masti pe gura, vor fi convinsi din acest moment ca liberalii Tariceanu, Flutur si Nicolaescu sunt dusmanii poporului, porniti sa infometeze oamenii, de vreme ce Basescu

mananca linistit copane. Ornamentul perfidiei prezidentiale este acel „va pot spune, pentru dumneavoastra", care intareste efectul de discreditare: ce-a facut guvernul e asa de grav incat nu vreau sa zic nimic oficial, va spun doar dvs., d-na moderatoare, ramane intre noi si televizor.

Dl. Basescu e un bun instigator la linsaj, care, apoi, sa oficieze slujba de ingropaciune pentru raposatul sfartecat de multime si, eventual, sa verse si niste lacrimi.

Guvernul a procedat potrivit instructiunilor internationale distrugand pasarile cu miile la cea mai mica suspiciune de gripa aviara si platind despagubiri – in Asia au fost arse milioane de pasari fara ca flagelul, care a fost confirmat la doi pasi de noi, in Turcia, sa poata fi stopat.

Moartea unui om atins de aceasta boala e rapida si groaznica – sfarseste sufocat, cu plamanii facuti sita. Cine si-ar asuma un asemenea risc, doar ca sa nu enerveze electoratul, ar fi taxat, pe buna dreptate, drept criminal.

Dl. Basescu stie toate acestea. Ceea ce nu-l impiedica sa anunte ca el mananca pui in fiecare zi. Acest domn lipsit de remuscari, insomnii, regrete, e dispus la oricate victime colaterale pentru a-i termina pe cei pe care ii considera adversari...

UE zice ca testele sunt negative. Deocamdata.

Si daca, totusi, Doamne fereste, virusul H5N1 e gasit pana la urma pe aici, ce face dl. presedinte ca sa nu se produca panica, serveste la Golden Blitz o gaina moarta de Ceamurlia, gatita cu pene cu tot?

(Acest text, scris miercuri dupa-amiaza, a aparut in pagina politica a ziarului Gandul de joi. Intre timp, miercuri noaptea, s-a produs izolarea virusului gripei aviare in pasarile moarte la Ceamurlia de Jos. Astazi, nu putem decat sa republicam textul ca editorial, fara vreun cuvant in plus sau in minus.)