Cei mai multi dintre romani cred ca Romania merge intr-o directie gresita (51.12%), arata un sondaj de opinie efectuat in perioada 5-12 octombrie de Grupul de Studii Sociale 2000, la comanda Multimedia Political Communication.

In plus, a crescut numarul celor care cred ca traiesc mai prost acum fata de aceeasi perioada a anului trecut si care nu vad o posibilitate reala de redresare a situatiei in viitor.

Alte concluzii ale sondajului:

  • Alianta DA si PSD raman constante, PNL este in continua scadere
  • romanii nu mai sunt de acord cu schimbarea presedintilor celor 2 camere ale parlamentului
  • 9 din 10 romani isi doresc o reforma a clasei politice
  • daca la nivelul televiziunilor si radioului fata de lunile anterioare nu sunt modificari de substanta, remarcam totusi puternica revenire a lui Ion Cristoiu (o crestere de 8%) si a lui Dan Diaconescu (3%) in topul jurnalistilor preferati. La nivelul celor mai citite ziare se remarca cresterea cotidianului Adevarul, care ocupa in luna octombrie locul trei in topul celor mai citite ziare.

    Studiul a fost efectuat de "Grupul de Studii Sociale 2000" in perioada 5 – 12 octombrie 2005 la comanda Multimedia Political Communication. Volumul esantionului : 1096 persoane de 18 ani si peste; Pentru esantionul total eroarea limita este de 3% cu o probabilitate de garantare a rezultatelor de 95%