Trei tipuri de interconexiuni vor deveni din ce in ce mai populare in urmatoarea perioada. Este vorba, in primul rand, de PCI-Express, bus ce a fost creat pentru conectarea perifericelor, dorindu-si sa inlocuiasca vechile PCI si AGP. Impunerea sa a fost mai dificila decat estimarile initiale deoarece beneficiile aduse erau minime pentru moment.

Totusi, daca in 2004 existau mai putin de 9 milioane de sisteme inzestrate cu acest bus, numarul lor ar putea ajunge la aproape 300 de milioane in anul 2009.

De asemenea, HyperTransport a devenit interfata standard ce leaga diverse componente ale unei platforme AMD.

Impunerea sa este strans legata de succesul procesoarelor AMD64, iar vestile in acest sens sunt foarte favorabile texanilor: pe piata americana, in luna septembrie, AMD a iesit victorios in privinta sistemelor vandute ce aveau la baza procesoarele sale.

Nu in ultimul rand, RapidIO a devenit un standard in comunicatii, interfata stand la baza conexiunilor dintre diversele DSP-uri (procesoare digitale de semnal).

Maxtor trece la Serial ATA-II

Dupa Seagate si Hitachi, a venit si randul lui Maxtor sa ofere hard disk-uri bazate pe interfata Serial ATA-II, numita si Serial ATA-300. Noile produse vor purta numele Maxtor MaXLine III si DiamondMax 10, ele urmand sa fie disponibile pana la finele acestui an.

Modelele vor avea capacitati de 250 si 300 GB, incorporand 16 MB de cache; timpul teoretic de acces la citire va fi de maxim 9 ms, iar motorul va invarti platanele cu o turatie de 7200 rpm.