In primul rand vreau sa spun ca presa in Romania este de 2 lei. O dezinformare totala cu cateva minuscule exceptii.

In al doilea rand romanii sun dependenti de ipoteza complotuluii orice s-ar intampla in tara si aiurea. Pur si simplu construiesc teorii imbarligate si nu privesc realitatea.

N5H1 este o realitate, si virulenta pe deasupra. Este asul din maneca al gripei aviare si varianta asta a aratat specialistilor ca sare de la gaina la pisica, la porc, la om.(in Asia din 2003). Deci inainte sa ma gandesc de ce culoare politica este N5H1 si cate voturi ii aduce lui Basescu in sondaje, ma intreb:

Romania a facut ordine pt VIITORUL vaccin in caz ca se declanseaza epidemia la om (de la Roche, GlaxoSmithKline si altii). Romania a facut rezerve de Tamiflu, antiviral care pare sa functioneze pe N5H1 transmis om-animal?

Jandarmii care gazeaza pasari si le incinereaza si locuitorii din Ceamurlia &Malic si unde mai apar focare in afara de vaccinul gripal ordinar au mai luat si altceva? Gen Tamiflu ?

Daca inca se asteapta primul mort ca sa se miste ceva, vor venii destui pe banda rulanta daca virusul mai muteaza pentru forma om-om. In Vietnam s-a intamplat deja dar forma nu era destul de puternica ca sa se extinda.

N5H1 este din clasa A a gripei, datele de pana acum au aratat ca muteaza des si la intervale mai mari chiar gaseste combinatia letala pentru pandemie. Tocmai N5H1 nu este vechi, este nou, gripa aviara e veche dar au fost alte combinatii NxHx....Si pentru N5H1 INCA NU EXISTA VACCIN. De asta se agita OMS si toti laolalta.

Delta Dunarii este un loc propice intalnirii dintre animale domestice si cele salbatice migratoare. Cum taranii isi tin orataniile prin batatura sau pe ulita orice zburatoare poate ateriza in mijocul lor, mananca 3 graunte impreuna, se gainateaza si pleaca mai departe. Pasarile migratoare fac calatorii pe care unii nici nu si le inchipuie.

Vaccinul antigripal te protejeaza de gripa anuala obisnuita, este bun de facut dar asta nu impiedica in nici un fel sa te trezesti cu N5H1 pe cocoasa!!!

ps: Daca stiti engleza cititi si http://www.cdc.gov/ncidod/eid/vol5no2/snacken.htm (are un tabel cu variantele aparute in secolul trecut)

Denumirea NxHx vine de la cele 2 glicoproteine de pe invelisul proteic al virusului gripei cu care se leaga de membrana celulelor cand ataca. Medicamentul Tamiflu este un inhibitor al proteinei Neuroaminidasi, dar nu este specific studat pentru N5H1.

gunnar

HRR :: Utilizator nou