S-a publicat

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind masurile ce se aplica ca urmare a suspiciunii influentei aviare ***

de     HotNews.ro
Luni, 17 octombrie 2005, 0:00


Ordonanta de Urgenta nr. 140 din 10 octombrie 2005 privind masurile ce se aplica ca urmare a suspiciunii influentei aviare.

Pe teritoriul Romaniei se intensifica actiunile de supraveghere a pasarilor salbatice si domestice prin examene clinice, anatomopatologice si de laborator.

Ministerele care sunt reprezentate in Comandamentul antiepizootic central au obligatia sa intreprinda actiunile specifice cu privire la masurile de prevenire si combatere a virusului influentei aviare.
In scopul diminuarii riscului contactului direct al omului cu sursele de infectie ale influentei aviare, se interzice:

- vanarea exemplarelor din speciile prevazute de Legea fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 103/1996, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", precum si pe raza administrativ-teritoriala a judetului Tulcea pana in momentul stingerii bolii;

- vanarea exemplarelor din speciile de pasari prevazute in Legea nr. 103/1996, republicata, pe intregul teritoriu al tarii pana in momentul stingerii bolii.


32 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version