Membrii PSD sunt siguri ca Ion Iliescu nu va face un partid nou cu Petre Roman. Invitat la emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, Antonie Iorgovan a declarat ca Ion Iliescu lucreaza la "fortificarea si coagularea stangii". El a spus ca Ion Iliescu este "deranjat de maniera in care a fost chemat sa preia conducerea partidului", dar nu-si doreste alte frunctii.

"Domnul Iliescu nu vorbeste despre un partid. Domnul Iliescu vorbeste cum vorbim si noi in partid, vorbeste despre fortificarea si coagularea stangii. Stanga nu inseamna numai PSD, sunt si alte partide, chiar daca nu sunt parlamentare, dar sunt si alte partide", a afirmat Antonie Iorgovan.

Iorgovan nu se teme de sanctiuni, dar nu-i plac amenintarile

Antonie Iorgovan a mai declarat ca nu se teme de sanctiunile pe care le-ar putea primi de la conducerea PSD, dar nu-i plac amenintarile presedintelui Mircea Geoana.

"Nu e nevoie sa fiu amenintat si ma deranjeaza asta. Imi place sa cred ca Mircea Geoana va intra intr-o normalitate. Am impresia ca undeva exista niste oameni care tot indica tinte false. Deci, Iorgovan este o tinta, o problema pentru partid.

Trebuie sa recunosc ca nu-mi pica bine aceste amenintari, nu-i fac cinste lui Mircea Geoana, el nu se poate impune prin aceasta linie dura, nu-l caracterizeaza. Altii il baga in fata."

Antonie Iorgovan a fost acuzat ca ar "lupta pentru organizarea unui Congres Extraordinar al PSD", fara sa aiba acordul partidului. Acesta a afirmat ca, initial, a crezut ca aceasta este intentia conducerii PSD si ca n-a facut altceva decat sa-si spuna propria parere.

In cadrul emisiunii, Iorgovan a negat intentia sa de a organiza un congres extraordinar, declarand ca "ideea ca lucrez pentru acest congres a fost o metafora, a fost amuzamentul meu". In plus, el este convins ca asistam la o capcana, o provocare a celor care "nu sunt amicii nostri politici".

"Era o discutie, discutia putea sa continue. Sus, la varf, s-a ajuns la concluzia sa curmam aceasta discutie si s-a luat o decizie. Fara indoiala, ca si eu respect aceasta decizie. Asta nu inseamna ca eu, pe fond nu am alta parere", a afirmat Antonie Iorgovan.

In replica, George Cristian Maior, directorul Departamentului Politic a lui Mircea Geoana, a spus ca declaratiiile lui Antonie Iorgovan au creat multe confuzii in randul membrilor PSD.

"Domnul Iorgovan poate vorbi de o metafora, dar aceasta metafora a fost receptata diferit de unii membri ai partidului din teritoriu si de anumite organizatii. Si, de aici, s-a creat o anumita confuzie. Nici un membru important al conducerii partidului nu a vorbit in termeni clari, categorici de organizarea unui congres extraordinar.

Aici intervine aceasta chestiune a domnului Iorgovan, care a fost singurul care efectiv a vorbit in termeni clari de o lucrare de generare a unui congres extraordinar".