Conform codului penal, "argumente tehnice" sau de bun simt cu accente umaniste nu exista. Iovan putea sa ia trei tancuri din dulap, nu o arma de vinatoare, si sa-l atace pe hot cu rachete balistice sau submarine in acelasi timp. Daca a fost bataie intre ei inainte, e chiar mai grav pentru hot si mai bine pentru el.

Codului penal nu-i pasa ca dobitocul ala a fost haituit prin curte si impuscat in cap. Iovan avea dreptul sa faca asta fiindca actiona sa inlature un intrus, un potential pericol, de pe proprietatea lui.

Radu Cristian

HRR :: Membru Senior

De ce va contrariati pe problema vinovatiei sau nevinovatiei lui Iovan sau a hotului? Dupa mine faptele arata ca situatia aceeasta este cu totul altfel.Daca analizati partea tehnica a faptelor reese cu totul altceva.De unde stiti ca nu a fost bataie intre cei doi inainte de descarcarea armei?

Ce spun probele balistice?Sa tras de la mica distanta,jumatate de capul hotului trebuia practic sa dispara.

Daca hotul a prins teava armei sa setraga in sus si arma sa descarcat?

De ce hotul nu a fugit imediat a avut timp? sant o serie de intrebari la care anchetatori vor trebui sa raspunda,noi putem doar analiza situatia pe baza informatiilor pe care le avem.

Sora hotului poate saceara o ancheta corecta si sa fie informata,dar eu am impresia ca ea are interes matereal din aceasta intamplare,inpusca doi iepuri :scapa de frates-o si scoate ceva bani de la Iovan ca are de unde.

FGS03

HRR :: Master