Fostul ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, a declarat, ieri, ca va sesiza, saptamana viitoare, institutiile internationale pentru ca i se incalca drepturile. Stanoiu a spus ca este inadmisibil ca, dupa ce a fost pusa sub acuzare in dosarul stenogramelor acum noua luni, sa nu fie chemata la Parchet, nici ea, nici Florin Georgescu.

Senatorul PSD a mai declarat ca dosarele de mare coruptie sunt ,trofee pentru raportul de tara" din 25 octombrie. Stanoiu a subliniat ca stenogramele au fost ,aruncate pe piata cu cinci zile inainte de alegeri pentru a-l propulsa pe Traian Basescu". Ea a rostit acuzatii dure si la adresa actualului ministru al justitiei, Monica Macovei.

,Egocentrismul, agresivitatea, indiferenta afectiva si labilitatea sunt cele patru trasaturi care, daca se intalnesc in cadrul aceleiasi personalitati, pot crea o stare periculoasa, care o determina pe acea persoana (Monica Macovei - n.

red.) sa nu aiba nici un fel de scrupule in incalcarea grosolana a legii, in rastalmacirea unor principii elementare de drept, devenind astfel instrumentul de revansa al presedintelui, cu atat mai mult cu cat, in cazul meu, e alimentat de un sentiment de ura personala", a declarat Stanoiu.