Veniti pentru a inspecta investitia FRF, Joseph Blatter si Lennart Johansson i-au dat o consistenta mana de ajutor lui Mircea Sandu in perspectiva alegerilor de la finele acestui an.

Presedintele FIFA, elvetianul Joseph Blatter, si omologul sau din partea UEFA, suedezul Lennart Johansson, s-au aflat ieri la Mogosoaia, participand la o a doua inagurare a Centrului National Mogosoaia.

Sositi in Romania in seara zilei de duminica, cele doua mari personalitati ale fotbalului mondial au apreciat drept "extraordinara" realizarea FRF, necontenind sa laude managementul lui Mircea Sandu.

SPRIJIN. Desi au precizat ca nu se implica in treburile interne ale federatiilor afiliate, cei doi oficiali l-au sustinut direct pe actualul presedinte al FRF. "Eu sunt adeptul sistemului de a nu exista o limita a mandatelor unui presedinte. In Romania aveti o echipa invingatoare in fruntea FRF, dar voi decideti daca o schimbati sau nu", a sunat mesajul lui Blatter.

"Nu m-am bagat niciodata in treburile interne ale unei federatii-membru. Eu cred ca un presedinte trebuie sa stea in post atat timp cat majoritatea il doreste. De exemplu, eu sunt in functie de 16 ani", a pledat si presedintele UEFA, Lennart Johansson.

BANNER CONTRA

Inainte de inceperea ceremoniei de la Mogosoaia, trei persoane au desfasurat un banner vizavi de poarta Centrului National, pe care era scris "No to business football" – "Nu fotbalului – afacere". Cei trei, care s-au recomandat drept suporteri ai echipei nationale, au afirmat ca este timpul ca Mircea Sandu sa plece din fruntea FRF. "Sunt numeroase discutii cu privire la banii din fotbal.

Exista voci care cer revenirea la vechiul sistem de disputare al Ligii Campionilor, cu meciuri eliminatorii, dar asta ar insemna sa pierdem enorm de multi bani", a afirmat suedezul Johansson.

MITICA RECUNOASTE

Desi atat cei doi inalti oficiali, cat si Mircea Sandu au refuzat sa dea o conotatie electorala vizitei de ieri, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat: "Este o mare realizare pentru Mircea Sandu ca i-a putut aduce pe bosii fotbalului mondial si european. Nu este o intamplare ca acest lucru s-a produs cu doua luni inainte de alegeri.

Este un semnal de sustinere din partea celor doua foruri". La ceremonia de ieri au mai participat presedintele ANS, Florian Gheorghe, Ion Craciunescu, Gheorghe Hagi, Victor Piturca, Gheorghe Chivorchian, Valeriu Argaseala si Florin Raducioiu.