Liderul radical cecen Samil Basaiev a revendicat, ieri, intr-un comunicat publicat pe site-ul Kavkaz-Center, organizarea atacurilor impotriva fortelor de securitate ruse de la Nalchik, in Caucaz, informeaza AFP.

"Am detinut comanda operativa generala a atacului", a declarat Samil Basaiev, care a mai revendicat si luarea de ostatici de la Beslan, in Osetia de Nord, din septembrie 2004, soldata cu moartea a 331 de persoane si a celor 31 de teroristi. Operatiunea de la Nalchik "a fost comandata de emirul sectorului kabardino-balkar al frontului caucazian, Seifullakh", a adaugat liderul separatist.

El a mai precizat ca la operatiune au participat 217 combatanti si ca 41 dintre acestia au fost ucisi, alaturi de 140 de membri ai fortelor de securitate. Pe de alta parte, autoritatile ruse au raportat uciderea a 92 de atacatori si capturarea a 36.

In declaratia postata pe site-ul rebelilor, care a fost formulata in termeni islamici, Samil Basaiev a sustinut ca 217 "mujahedini" au atacat orasul Nalchik, avand drept tinte sectii de politie si unitati militare, precum si aeroportul.

"Pierderile noastre au fost ridicate deoarece cu cinci zile inainte de operatiune a avut loc o scurgere serioasa de informatii", a mai afirmat liderul separatist.