Hackerii au pregatit si au lansat deja o exploatare a unei vulnerabilitati critice in Windows, rezolvata de Microsoft saptamana trecuta.

Aceasta exploatare tinteste vulnerabilitatea MSDTC din Windows, rezolvata martea trecuta de Microsoft. Exista temeri ca o amenintare similara cu recentul virus Zotob este pe cale sa fie lansata, fiind indreptata impotriva sistemelor care nu au aplicat patch-ul.

Odata ce este lansat un patch, hackerii au posibilitatea de a vedea unde apare slabiciunea in sistemul de operare. De aceea utilizatorii trebuie sa instaleze urgent patch-urile pe sistemele lor, inainte sa fie initiat un atac.

Symantec a raportat aparitia exploatarii si a previzionat ca ar putea sa apara in curand si altele.

Virusul Zotob, de la inceputul acestui an, a profitat de o vulnerabilitate in caracteristica Microsoft Plug and Play din Windows 2000, dupa ce compania a lansat un patch care sa inlature vulnerabilitatea.

Componenta MSDTC ajuta la coordoarea tranzactiilor intre multiple servere si este activata din oficiu. Aceasta componenta poate fi exploatata pe sistemele Windows 2000, care sunt inca larg utilizate in randul companiilor, cu toate ca Microsoft a incetat sa mai ofere suport pentru sistemul de operare.