Deutsche Bank si-a anuntat, marti, intrarea pe piata de retail din India, o prima agentie fiind deja data in folosinta in Bombay, alte sapte agentii urmand a fi deschise, in urmatoarele saptamani, in orasele Delhi, Kolkata, Madras, Bangalore, Gurgaon si Noida.

Desi nu a facut nici o precizare legata de valoarea investitiei, grupul bancar germana anuntat ca agentia de la Bombay va avea 400 de angajati.

"India este una dintre pietele cu cel mai interesant ritm de crestere din lume. Numarul consumatorilor bancari este in crestere, piata bunurilor de larg consum este in expansiune si cererea pentru servicii de consultanta bancara continua sa creasca" a declarat Rainer Neske, unul dintre membrii Grupului executiv al Deutsche Bank.

Luni, Deutsche Bank anuntase achizitionarea a 9,9% din actiunile bancii chineze Huaxia Bank pentru 272 milioane euro, tranzactia reprezentand prima investitie directa a grupului german in sectorul bancar de retail din China. In Romania, Deutsche Bank se numara printre participantii la licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de 62% din actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR).