Romania va participa la editia din acest an a Targului de Carte de la Frankfurt, care se desfasoara in perioada 19-23 octombrie.

Evenimentul va aduce in orasul german 56 de edituri romanesti si va prezenta germanilor si patru manifestari autohtone. Printre acestea se afla o discutie despre Securitate intre Horia Roman Patapievici si scriitoarea Herta Muller, plecata din tara din cauza regimului comunist din 1987.

Standul tarii noastre, prezent la cea mai ampla actiune de gen pe plan mondial, este organizat anul acesta de Asociatia Editorilor din Romania (AER).

Printre editurile romanesti participante se numara Humanitas, Polirom, Paralela 45, Curtea Veche, Nemira, RAO, ALL, Niculescu, Vinea, Dacia si Pandora-M, ultima participand si cu un stand separat, ca invitat al targului pentru al doilea an consecutiv, ca si Regia Autonoma "Monitorul Oficial".

La Targul de carte de la Frankfurt vor expune in acest an sapte mii de expozanti din o suta de tari, care vor veni cu peste 100.000 de titluri noi. Invitatul de onoare al editiei este Coreea, reprezentata de 40 de scriitori.

La editia din acest an mai participa scriitorii Margaret Atwood, Nick Hornby, Ken Follett, Cees Nooteboom, precum si creatorul lui Asterix, Albert Uderzo, ministrul german de Externe, Joschka Fischer, regizorul de film Wim Wenders si actrita Franka Potente.