Ludovic Orban sustine ca multi liberali sunt nemultumiti de declaratiile presedintelui Traian Basescu.

In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, liberalul a declarat ca "nimeni nu vrea ca Traian Basescu sa fie un slujitor al Aliantei, dar declaratiile presedintelui sa nu fie contrare deciziilor luate, mai ales in privinta schimbarii presedintilor PSD din consiliile judetene si locale".

El afirma ca putini liberali au curajul sa critice comportamentul lui Traian Basescu.

"Nu numai ca m-au aplaudat, dar am demonstrat ca ceea ce am spus eu nu e ceva ce mi s-a nazarit peste noapte, ci reflecta o stare de spirit in partidul liberal. In PNL exista o nemultumire fata de modul in care s-a comportat presedintele Romaniei fata de PNL", declara Orban.

Ludovic Orban: Trebuie inlaturate toate ramasitele PSD, din toate structurile

Ludovic Orban ii reproseaza lui Traian Basescu faptul ca nu a schimbat sefii serviciilor secrete si s-a multumit cu inlocuirea adjunctilor. Orban s-a aratat "deranjat" ca procurorul general, Ilie Botos, este inca mentinut in functie, iar "administratia este impanzita de elemente conservatoare, care colaboreaza cu PSD si ne pun bete-n roate la fiecare miscare".

El sustine ca acestea sunt motivele pentru care nu se poate face o reforma adevarata in Romania. Intrebat care este explicatia, Orban a raspuns "Pot fi mai multe explicatii posibile.

Fie nu s-au gasit inlocuitorii, fie nu s-a convenit in discutiile care au avut loc la nivel inalt, fie presedintele se multumeste sa lucreze cu ei, pentru ca oamenii astia ramanand in functie fac dovada de exces de zel pentru a demonstra cat de buni sunt si ca pot fi folositi cu mai mult cinism, ca niste unelte, pentru a da drumul la niste comenzi, care nu totdeauna ar fi satisfacute de niste oameni care au fost numiti", declara Ludovic Orban.

El afirma ca "trebuie inlaturate toate ramasitele PSD, din toate structurile", daca vrem sa schimbam ceva in Romania.