La fix trei luni de la declansarea controlului averii, perioada in care comisia de control era obligata de lege sa dea o solutie motivata, fostul ministru al Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, contraataca.

Ieri, dupa ce s-a prezentat personal in fata membrilor comisiei de verificare a averilor demnitarilor, actualul deputat PSD i-a atacat dur atat pe procurorul general al Romaniei, care a trimis sesizarea la comisie fara nici un fel de probe, cat si pe membrii comisiei, care nu au respectat termenul de trei luni pe care legea il prevede imperativ pentru solutionarea

cauzei. (I. Cezar, A. Margarit) „Azi (joi, n.red.) se implinesc trei luni si, potrivit legii, controlul trebuia finalizat de catre comisie. Din pacate, cazul nu se incheie. Se demonstreaza conotatia politica clara a acestui caz.

Mi se confirma ca nu se doreste stabilirea adevarului, ci o macinare a imaginii mele, o denigrare a familiei.

Cu acest lucru nu sunt de acord. Incepand de astazi (ieri, n.red.) nu mai admit astfel de atacuri. Voi raspunde la fiecare atac cu atac", a declarat Dan Ioan Popescu, intr-o conferinta de presa organizata imediat dupa ce a parasit sediul instantei supreme.

Mai mult, acuzand ca i-au fost incalcate mai multe drepturi, fostul ministru a anuntat ca intentioneaza ca, impreuna cu sotia sa, sa dea statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Pret de aproape o ora, deputatul PSD a denuntat „lipsa de profesionalism si abuzurile clare, certe, ale conducatorilor Ministerului Public" si „lacunele legii", exemplificand, concret, cu documente punctul sau de vedere fata de fiecare demers al autoritatilor.

Prima critica a vizat comisia de control, care nu a respectat termenul de solutionare impus de lege pentru astfel de cazuri. A doua nemultumire a vizat modul de lucru al procurorului general al Romaniei, Ilie Botos.

Potrivit fostului ministru PSD, Ministerul Public, prin Ilie Botos, a incalcat legea pentru ca era obligat sa produca dovezi clare in ceea ce priveste obtinerea ilicita de bunuri." Nu s-a facut nici o verificare. La dosar au fost depuse doar declaratiile mele de avere si trei articole de ziar.

Procurorul general trebuia sa prezinte dovezi, nu supozitii si interpretari", a adaugat Dan Ioan Popescu.

Mai mult,deputatul PSD a aratat ca atat Ilie Botos, cat si Constantin Draghici, fostul sef al sectiei a doua a Parchetului instantei supreme, au incalcat procedura prevazuta in astfel de cazuri, deoarece au continuat ancheta si dupa ce dosarul a fost inaintat comisiei de verificare a averii. „ Este un dosar al incompetentei.

Sa consider o incompetenta generala sau sa consider un dosar politic?", a intrebat, retoric, Dan Ioan Popescu, care a comparat Legea 115/2004, care reglementeaza controlul averilor demnitarilor, cu celebra Lege 18 din perioada comunista.

Dan Ioan Popescu a declarat ca stie de unde i se trag toate problemele, dar a refuzat sa dezvaluie cine este in spatele acestora. Deputatul a amintit, in treacat , fara a-i acuza direct, de numele presedintelui Traian Basescu si de cel al ministrului de Justitie, Monica Macovei.

Deputatul PSD, care s-a autocaracterizat drept „rechinul de serviciu vizavi de care pot fi aduse injurii", nu a exclus nici posibilitatea ca raul sa i se traga chiar de la „prietenii" din propriul partid. „ Astept sa adun probe.

Am contactat case de avocati romanesti, dar si straine, pentru ca vreau ca acest proces sa fie vizibil si in strainatate, si probabil ca numele concrete le veti auzi de la avocatii mei", a adaugat Dan Ioan Popescu.

La randul ei, sotia deputatului, Elena Popescu, s-a aratat surprinsa de faptul ca, in aceeasi cauza, este cercetata alaturi de sotul ei, desi legea in cauza nu-i este opozabila pentru simplul motiv ca nu are calitate de demnitar.