Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a dat asigurari, miercuri seara, la o dezbatere despre Parlamentul unicameral, ca bugetul Senatului nu se va majora, asa cum a solicitat acest for legislativ.

Olteanu i-a asigurat pe cei prezenti la dezbatere ca majorarea bugetului Senatului nu se va face si ca o sa se „revina la sentimente mai bune" in acest caz.

Potrivit ministrului delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Senatul a invocat ca principal motiv pentru cresterea cu 50% a bugetului faptul ca trebuie sa mai angajeze personal, pentru ca anul trecut nu s-au facut angajari.

Olteanu a precizat ca Senatul are deja de doua ori mai mult personal decat Camera Deputatilor, revenind circa patru angajati la un deputat si opt angajati la un senator.

Bogdan Olteanu a mentionat ca, in ce priveste Camera Deputatilor, problema achizitionarii noilor masini nu reprezinta o cheltuiala majora, in comparatie cu cele 640 de miliarde de lei pe care acest for legislativ vrea sa-i investeasca in constructia unui tunel intre doua garaje.

Ministrul, aflat la primul mandat de deputat, a apreciat insa ca, din punct de vedere legislativ, Parlamentul este o institutie eficienta. El a aratat, astfel, ca parcursul temporal de la depunere pana la adoptare al unei propuneri legislative este de circa o luna si jumatate. „Parlamentul merge eficient.

Intr-o luna si jumatate, o propunere legislativa trece prin cele doua Camere, fiind adoptata. Cred ca este o viteza buna", a apreciat Olteanu, adaugand ca rolul Parlamentului este sa legifereze, dar nu ca o masina de vot.