Cotidianul "The Guardian" publica astazi un interviu cu corespondentul sau la Bagdad in care Rory Carroll explica modul in care a fost rapit si mai ales eliberat dupa 36 de ore de captivitate. El spune ca a fost rapit dupa un interviu pe care il luase la Bagdad unei victime a lui Saddam Hussein si ca a fost tinut intr-un subsol si a fost hranit doar de doua ori pe zi.

Potrivit corespondentului Radio Romania la Londra, rapitorii erau musulmani siiti care intentionau sa-l schimbe pe ziarist cu militanti ai clericului radical Moqtada Sadr, arestati la Basra. Miercuri dupa-amiaza, explica Rory Carroll, unul din cei care il pazeau au primit un apel pe telefonul mobil, dupa care a fost dus undeva in centrul Bagdadului si eliberat nevatamat.

Cotidianul "The Guardian" nu detaliaza demersurile facute pentru eliberarea jurnalistului de nationalitate irlandeza, dar editorul ziarului multumeste astazi eforturilor guvernelor britanic si irlandez, precum si unor persoane nenominalizate de la Londra, Dublin si din Irak.

Ziarul publica astazi si aprecierile unui important cleric islamic din Qatar care elogiaza cotidianul "The Guardian" pentru modul profesionist si echilibrat cum a relatat evolutiile din Orientul Mijlociu.