Mircea Dinescu a declarat, in exclusivitate pentru Hotnews.ro, ca a inceput o colaborare cu Dinu Patriciu pentru a pune pe picioare un trust de presa numit Satyricon. Pe linga administrarea unor publicatii aflate pina acum in proprietatea lui Mircea Dinescu - Dilema veche, Plai cu Boi sau Aspirina Saracului, trustul a achizitionat si revista Romania Literara.

Mircea Dinescu ne-a declarat ca actiunile noii societati vor fi impartite, in mod egal, intre el si Dinu Patriciu.

Pe linga titlurile enumerate, trustul Satyricon va scoate si doua noi reviste. Prima se numeste "Rrom bogat, rrom sarac", iar cea de-a doua va fi un supliment lunar al revistei Dilema veche. "La acest proiect vom incerca o colaborare si cu Gabriel Liiceanu, cu Editura Humanitas", ne-a declarat Mircea Dinescu.

"In ceea ce priveste Romania Literara, vom pastra echipa existenta in acest moment, si singurele interventii vor fi la nivel financiar. Vom incerca sa asiguram salarii decente pentru cei care publica aici. Nicolae Manolescu va ramine in fruntea redactiei", ne-a declarat Mircea Dinescu.

Dinescu a infirmat zvonurile privind preluarea cotidianului Gandul de catre Dinu Patriciu. Si Cristian Tudor Popescu, directorul ziarului Gandul, a infirmat categoric aceste speculatii. "Este o timpenie", a declarat pentru Hotnews C.T. Popescu.

In ceea ce priveste Dilema veche, decizia privind tranzactia a fost luata de comun acord cu toti actionarii.

Cristian Ghinea, redactor si comentator politic la Dilema veche, ne-a declarat: "In redactie exista o stare de optimism. Vom beneficia de un management profesionist, de distributie buna, racordare la piata mare de publicitate. A fost stabilit faptul ca intre managementul publicatiei si politica sa editoriala nu vor exista interferente. Am cunoscut deja noul manager economic si ne e simpatic.

Ma bucur ca am reusit sa tinem revista pe picioare aproape doi ani, fara sa pierdem bani, cind foarte putini ne dadeau sanse atunci cind am plecat de la stat. Acum suntem o afacere in care merita sa investesti".