Sefa cancelariei de la Cotroceni, Elena Udrea, a demisionat vineri. Ceea ce a aparut ca un zvon, a fost confirmat la orele 19.00 printr-un comunicat oficial al Administratiei Prezidentiale. De numele sotului Elenei Udrea, omul de afaceri Dorin Cocos, sunt legate mai multe afaceri controversate despre care presa a relatat in ultimele luni.

El este acuzat ca intretine relatii stranse cu apropiati ai PSD-ului.

Dorin Cocos este asociat in afaceri cu Alexandru Bittner, prietenul din anii liceului al fostului premier PSD Adrian Nastase.

In textul comunicatului oficial, Elena Udrea spune ca "am luat decizia de a demisiona din functia de Consilier de Stat in cadrul Administratiei Prezidentiale.

Chiar daca nici una dintre acuzatiile care mi s-au adus de catre mass-media nu demonstreaza apartenenta mea la vreun grup de interese economice nelegitime, nu doresc ca prin insinuarile repetate la adresa mea, sa devin o vulnerabilitate a demersurilor Presedintelui Romaniei.

Consecventa principiilor care au determinat prezenta mea in echipa presedintelui si deplin increzatoare in puterea acestuia de a duce pana la capat reformarea societatii romanesti, voi ramane in continuare un suporter activ al presedintelui Traian Basescu."

Surse din Palatul Cotroceni sustin ca decizia consilierului prezidential a fost luata la solicitarea lui Traian Basescu.