Mai mult de jumatate dintre cei 116 pasageri si membri ai echipajului din avionul prabusit in Nigeria au supravietuit. Anuntul a fost facut in urma cu putin timp de un oficial din regiunea unde a fost gasita epava aeronavei.

In zona a fost lansat un apel de urgenta catre toate unitatile medicale pentru a acorda ajutor de urgenta ranitilor. Avionul asigura legatura intre cele doua orase principale ale Nigeriei, Lagos si Abuja.

Cursa trebuia sa dureze 50 de minute, insa avionul a disparut de pe ecranele radar noaptea trecuta, la 3 minute dupa decolare. Aparatul prabusit este un aparat Boeing 737 cu 2 reactoare, apartinand companiei private ''Bellview Airlines'', care efectua zborul regulat din Lagos spre Abuja.

Compania are o buna reputatie si nu a inregistrat pana acum accidente. Decolarea aeronavei a avut loc normal sambata seara, la ora 21:50, ora Romaniei. Avionul a disparut de pe ecranele radarelor deasupra Atlanticului, dupa ce efectuase o curba la sud de Lagos, la cateva minute dupa stabilirea directiei de zbor catre nord.

Oficialii din Nigeria au trimis elicoptere pentru localizarea avionului, incercand totodata sa afle daca acesta a aterizat, intre timp, intr-o alta tara. Nigeria a fost deseori teatrul unor catastrofe aeriene, dintre care ultima a avut loc in luna mai 2002.

La acea data, un alt avion de pasageri s-a zdrobit pe aeroportul din Kano, ucigand in total 149 de persoane, dintre care 115 se aflau la bord.