Deputatul PD, Valentin Ionescu a declarat in rubrica Punctul pe I, realizata de Dumitrina Galantonu, la Radio Mix ca Serviciul Roman de Informatii este de vina pentru esecul luptei impotriva marii coruptii.

Deputatul a amintit ca rapoartele SRI-ului sunt dezbatute intotdeauna cu intarziere foarte mare.

"Iata in 2005 ne propunem sa dezbatem raportul din 2003. In mod sigur SRI are o imensa responsabilitate in ceea ce priveste coruptia si marii corupti din Romania.

Intrebarea care se pune: "De ce in rapoartele serviciilor secrete exista atat de putine referiri la ceea ce inseamna marea coruptie in Romania... oare SRI nu are parghii prin care sa ofere informatii si mijloace in plus de sanctionare a marilor corupti?" ...

Tot ce inseamna lupta impotriva coruptiei este apa de ploaie acolo sunt personaje care au fost parteneri la greu ai unor oameni care au construit averi colosale din partea fostei puteri.", a mai adaugat deputatul PD.

Valentin Iliescu a declarat ca se impune chiar schimbarea conducerii SRI, pentru ca exista oameni din conducerea serviciului , care tin partea marilor corupti:

"Eu cred si insist pe ideea ca se impun anumite masuri chiar in schimbarea acestui serviciu pt ca altfel trebuie sa inceapa aceasta revolutie, aceasta refoma in lupta impotriva coruptiei de undeva. Eu cred si subliniez acest lucru ca exista persoane importante din conducerea acestei structuri care tine partea marilor corupti."