Dupa mai bine de 8-9 ani in care ii flutura pleata cu mult sub nivelul umarului, folkistul Ducu Bertzi s-a tuns. De data aceasta de buna voie si nesilit de nimeni. Insa, de-a lungul timpului au mai fost ceva atentate la pletele lui Ducu. Primul care a reusit sa ii ia din mot a fost… Motu Pittis.

Acest lucru se intampla acum mai bine de un an, cand, la lansarea postului www.radio3net.ro, Florian Pittis si-a taiat o suvita destul de groasa in loc de traditionala panglica taiata la orice inaugurare.

Pentru ca bunul sau prieten Ducu Bertzi a fost prezent la lansarea postului de radio pe internet, Motu nu s-a lasat pana nu i-a taiat si folkistului din par. Al doilea atentat la podoaba capilara a lui Ducu a avut loc in luna noiembrie, anul trecut, cand s-a filmat videoclipul piesei "Mandra me" de pe albumul "Cantece din Maramures".

Videoclipul, realizat de Dragos Buliga si de Sorin Botea, a dorit sa redea atmosfera anilor 30, iar baietii din trupa, respectiv Ducu Bertzi, Marius Batu, Mihai Nenita si Vlady Cnejevici au trebuit sa fie imbracati si aranjati pe masura. Asa ca hairstylist-ul si make up stylist-ul s-au pus pe treaba. Un singur lucru nu se integra in piesaj. De fapt doua: coada lui Ducu si cea a lui Marius.

"Hairstylist-ul ne-a spus ca trebuie sa ne tunda. Noi am refuzat. Cum sa imi tunda coada?!", spunea Ducu la vremea respectiva. De data aceasta, Ducu a luat o hotarare in privinta pletelor sale. Si asta fara interventia cuiva. "Am taiat cam vreo 15-20 de centimetri din par. Nu m-a obligat nimeni si nici nu am regretat, desi, pana acum ma incapatanam sa imi pastrez podoaba capilara intatcta.

Ba mai mult, nici macar nu mi-am pastrat vreo suvita, ca amintire", spune Ducu. Astfel, pe noul sau material discografic, "Seara de Craciun", ce va fi lansat luna viitoare, il veti putea pe Ducu fara… plete-i binecunoscute.