In Romania s-au facut sute de recrutari de teroristi pentru Hamas. Ei au fost atrasi in organizatie, in moscheile noastre, la mijlocul anilor '90. Majoritatea erau arabi veniti la studii in Romania.

Povestea a fost dezvaluita de serviciile israeliene de informatii, dupa arestarea si interogarea doi membri ai retelei, care au studiat si s-au antrenat la Cluj.

Nazmi Hassin si Abed Zidan au venit in Romania in 1994 sa studieze medicina. Au ascultat ideologia Hamas la rugaciunile de vineri de la moschee. S-au imprietenit cu predicatorul si asociatul sau, si au fost oficial recrutati de Hamas in apartamentele pe care si le inchiriasera in Romania.

Misiunea lor: sa sprijine actiunile impotriva Israelului si sa se pregateasca pentru atacuri sangeroase. Au parasit Romania in 2003 cu destinatia Turcia. Aici au inceput antrenamentele dure. Pentru atentate impotriva dusmanului numarul unu al Hamas, Israelul.

Hassin si Zidan au stat cateva luni si in Iran pentru a pregati atacuri.

Ancheta serviciilor israeliene este abia la inceput. Cateva sute de membri Hamas din Romania ar fi fost recrutati in anii '90. O parte din numele lor sunt deja cunoscute . Restul urmeaza sa fie demascate de Mossad.

Ingrijorator este, potrivit presei straine, faptul ca recrutarile au fost facute in mediile arabe religioase din Romania. de altfel, acum cativa ani, ziarele occidentale scriau ca Hamas face recrutari aici sub umbrela unor organizatii culturale si religioase.