Romii, alaturi de evrei, victime ale Holocaustului

de     HotNews.ro
Marţi, 25 octombrie 2005, 0:00


Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu (AMP), organizeaza marti, 25 octombrie, ora 11.00, la sediul GDS, conferinta cu tema "Romii, alaturi de evrei, victime ale Holocaustului".

Evenimentul are loc ca urmare a scrisorii inaintate Presedintelui Romaniei Traian Basescu in data de 19.10.2005, cu privire la necesitatea modificarii Ordonantei de Urgenta cu nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii.

Textul scrisorii, semnata de catre diferite personalitati si grupuri civice din Europa si Statele Unite, solicita includerea in definitia Holocaustului si a victimelor de etnie roma.

Propunerea legislativa omite din randul victimelor minoritatea roma. Acest fapt poate avea consecinte grave pentru eforturile Romaniei de aderare la principiile unei Europe reconciliate cu propria istorie.

Aceasta omisiune a textului de lege implica, de asemenea, excluderea romilor din orice discutie referitoare la Holocaust si va face imposibila educarea adecvata a cetatenilor Romaniei si aplicarea legii in cazul negarii persecutiilor asupra romilor.

Invitati:

• Michelle Kelso - sociolog
• Petre Petcut - istoric
• Constantin Ioan Berbec - supravietuitor al Holocaustului
• Ciprian Necula- coordonator programe AMP98 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică