Festivalul de Jazz de la Bucuresti, care se incheie in aceasta seara, a fost un eveniment al formatiilor inedite: Johnny Raducanu a cantat pentru prima data intr-un festival in duet pianistic cu cel pe care il numeste fiul sau adoptiv, Harry Tavitian, in timp ce Big Band-ul Radio, dirijat de olandezul Christian Anker Groen, a urcat in premiera pe scena duminica seara, alaturi de Stjepko Gut si

Craig Bailey. Cea de-a opta editie a festivalului de la Bucuresti a adus mai multe vedete ale jazz-ului international decat in anii precedenti si sali pline pentru aproape toate cele 13 concerte, potrivit organizatorilor.

„Au fost mai multi muzicieni straini si toti de top, iar muzicienii romani au aparut in formule inedite", a spus Simona Hodos, coordonatorul festivalului.

Printre marile nume ale scenei internationale s-a numarat Tania Maria, cantareata braziliana cu peste 25 de albume la activ, care a combinat duminica ritmurile de jazz clasic cu cele ale muzicii braziliene, acompaniata de orchestra ei, dar si de publicul entuziast din Sala Radio.

S-au creat formatii noi

Printre formatiile inedite ale festivalului s-au numarat Harry Tavitian si Johnny Raducanu in duet, Teodora Enache, care a concertat alaturi de bulgarul Theodosii Spassov, sau Mircea Tiberian care a cantat in premiera intr-un cvartet international cu muzicieni din Germania, SUA ori Finlanda. O parte din aceste formule de concert vor reveni pe scenele bucurestene de jazz.

Va continua si colaborarea dintre Stjepko Gut, Craig Bailey si Big Band-ul Radio, potrivit Simonei Hodos.

Cu un buget de aproximativ 450.000 RON, festivalul international de jazz a adus la Bucuresti 33 de formatii, cu muzicieni romani, francezi, polonezi, germani, brazilieni, cehi, unguri sau americani.

Evenimentul se incheie in aceasta seara, cu trei recitaluri de jazz: Trigon din Republica Moldova, Liviu Butoi Quartet din Romania si Franta si Eggnoise din Cehia, la Sala ArCub, incepand cu ora 19.00. Serile de jam session continua insa pana pe 30 octombrie, la Art Jazz Club, Event Club si Monaco Lounge Cafe.

> Sala ArCub, ora 19.00

Liviu Butoi Quartet (Romania, Franta) - Liviu Butoi (saxofon, flaut), Mircea Tiberian (pian), Arnault Cuisinier (bass),

Edward Perraud (baterie)

Trigon (Republica Moldova) - Anatol Stefanet (viola), Valentin Bighean (saxofon, trompeta,

vocal), Dorin Burlacu (clape, muzicuta), Gari Tverdohleb (percutie)

Eggnoise (Cehia) - Ondrej Kopicka (vocal, pian, flaut), Ondrej Galuska (vocal, chitara, trombon),

Michal Mavrec (trompeta),

Viktor Haissinger (chitara bas), Honza Maly (tobe), Vlad’a Pavlicek (vioara, clarinet)

> Art Jazz Club, jam session, ora 22.00

Liviu Butoi Quartet (Romania, Franta)