Cu toate ca a apreciat ca liderul PSD Mircea Geoana ar suferi un handicap politic tradus prin lipsa de experienta, senatorul Ion Iliescu se simte din nou victima unor marsavii puse la cale de oameni care-i „rastalmacesc" cuvintele. Se pare ca noile aprecieri nu au fost pe placul actualei conduceri care l-a urecheat din nou chiar la aniversarea unui coleg de partid.

Iliescu a recunoscut ca s-a intalnit cu Adrian Nastase la aniversarea senatorului Ion Solcanu. „Da, m-am intalnit si cu el, si cu altii!", a declarat Iliescu, refuzand sa intre in amanuntele discutiei.

Potrivit unor surse social-democrate, Nastase i-ar fi reprosat mentorului spiritual noile atacuri la adresa liderului de partid si i-ar fi solicitat sa prezinte scuze celui vizat si sa se abtina pe viitor de la asemenea aprecieri. „Eu nu l-am facut handicapat pe Geoana, este o marsavie a unor oameni.

Cand am spus ca un om are un handicap, ca n-are experienta politica, asta nu inseamna ca e handicapat", a afirmat Iliescu.

La randul sau, si Rodica Stanoiu a dat inapoi.

Dupa o serie de declaratii lansate pe „sticla" la adresa unui „papusar" social-democrat care ar trage sforile in partid in beneficiul lui Traian Basescu si al Monicai Macovei, senatorul PSD Rodica Stanoiu a facut ieri pasul inapoi ferindu-se sa dezvaluie numele lui „Gepetto".

„In declaratia de ieri nu am facut altceva decat sa repet ce spusesem in plenul Senatului. Daca ati pierdut-o, nu e vina mea! Credeam ca o sa veniti atunci sa ma intrebati. Acum, e prea tarziu", s-a eschivat Stanoiu.

Mai mult, ea sustine ca a fost doar o toana pentru a verifica gradul de atentie al presei vizavi de declaratiile politice ale senatorilor. „A fost, daca vreti, un test sa vad cat sunteti de interesati de declaratiile politice", a mai spus senatorul PSD.

Desi sustine ca nu-i este „deloc teama" sa divulge numele „papusarului", Stanoiu s-a jucat cu presa, afirmand ca face declaratii „in limitele pe care le cred eu de cuviinta".

Potrivit unor surse din partid, sforarul in jurul caruia face Stanoiu atata agitatie este Viorel Hrebenciuc. Acestuia i-ar purta sambetele senatorului, care-l considera responsabil pentru debarcarea sa din functia de ministru al Justitiei.

Potrivit surselor citate, Hrebenciuc a sacrificat-o la acea vreme pe Rodica Stanoiu pe altarul integrarii, dar si a intereselor de partid.