Un nou scandal se coace in PSD. Protagonistii sint Rodica Stanoiu si un misterios pesedist supranumit „cancerul politicii romanesti".

Fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu a declarat recent la un post de televiziune ca exista „un lider important al PSD", care este „cancerul politicii romanesti". Desi nu a dat nici un nume, descrierea facuta de Rodica Stanoiu a lasat sa se inteleaga ca e vorba de Viorel Hrebenciuc. Intrebata daca este vorba despre Hrebenciuc, Stanoiu nu a negat, in schimb, a zimbit.

„Un lider important din PSD este un mare papusar, care ii spune «draga Monica» ministrului Justitiei si care, in ultimele saptamini, pe tabla mea de sah a aparut in cele mai grave momente ale mele. Este cancerul politicii romanesti, este unul care cade mereu in picioare. O sa ma trezesc cu amenintari. A contribuit la caderea PSD de la putere, multi colegi il acuza.

Observa cineva faptul ca, intr-o intilnire, se gudura pe linga presedintele Basescu. Stiu ca este foarte bun prieten cu persoane care-i sint extrem de dragi si de apropiate doamnei Monica Macovei", a fost descrierea facuta de Rodica Stanoiu.

Hrebenciuc nu se recunoaste in descriere

Surse din grupul senatorilor PSD sustin ca au auzit-o si alta data pe Rodica Stanoiu referindu-se la Hrebenciuc in termeni de „cancerul politicii romanesti". Acestia spun ca Stanoiu il considera vinovat pe Hrebenciuc pentru pierderea functiei de ministru al Justitiei, in primavara anului 2004.

Conform acestor surse, Hrebenciuc este cel care, la solicitarile oficialitatilor UE, a oferit capul Rodicai Stanoiu. Conflictul dintre Hrebenciuc si Stanoiu, deocamdata, mocneste. Presedintele PSD asteapta sa vada cum evolueaza situatia. Mircea Geoana a spus ca nu stie despre declaratiile facute de Rodica Stanoiu, pentru ca se afla la meciul Steaua - Rapid.

Apoi a spus ca va discuta cu Rodica Stanoiu, sa vada daca are cu ce sa-si sustina afirmatiile, insa, la sedinta grupului PSD din Senat, subiectul nu a fost ridicat. Intrebat de presa daca se recunoaste in descrierea facuta, Hrebenciuc a raspuns negativ, facindu-se ca nu stie despre cine e vorba.