Senatorul Rodica Stanoiu a reusit sa agite apele si asa tulburi in PSD, atacandu-l extrem de dur pe unul dintre liderii partidului, a carui identitate nu a divulgat-o insa. „Un mare papusar din PSD, un lider important al acestui partid, este cancerul politicii romanesti si a contribuit la caderea PSD de la putere.

Este unul care cade mereu in picioare si care apare pe tabla mea de sah in cele mai grave momente ale mele. Un important lider al PSD se afla in apropierea unor persoane dragi actualului ministru al justitiei si se adreseaza acestuia cu „draga Monica".

La o intalnire importanta a presedintelui Basescu se vede in imagini cum se gudura pe langa acesta", a declarat Stanoiu, in cadrul emisiunii „Zig-Zag cu Ion Cristoiu", a postului Antena 3.

Potrivit unor surse din PSD, personajul la care s-a referit Rodica Stanoiu este liderul grupului pesedist din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc.

Intalnirea despre care vorbeste ea este medierea de la Palatul Cotroceni pe tema legilor justitiei, la care au participat, alaturi de reprezentantii Curtii Constitutionale, liderii grupurilor partidelor parlamentare, aceasta fiind practic singura ocazie cand Hrebenciuc s-ar fi putut „gudura" pe langa seful statului.

Principalul vizat de caracterizarea lui Stanoiu, Viorel Hrebenciuc, a sustinut ieri ca nu cunoaste declaratia colegei sale de partid, dar s-a declarat convins ca nu despre el era vorba.

Geoana ameninta cu sanctiuni

Declaratiile facute de Stanoiu l-au luat prin surprindere pe presedintele PSD, Mircea Geoana, care a sustinut ca nu stie despre ce e vorba. Cu toate acestea, el a promis ca va cere stenograma emisiunii pentru a vedea daca declaratiile Rodicai Stanoiu depasesc sau nu „linia partidului" peste care nu poate trece nimeni, fara a se alege cu o sanctiune. „PSD nu este o institutie de portrete-robot.

Daca doamna Stanoiu are dovezi, vom discuta ceea ce are de spus", a afirmat Geoana.