Ovidiu Nahoi, editorialist la Evenimentul Zilei, a afirmat in cadrul emisiunii Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix ca sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos, stia ca a fost inregistrat cand a incercat sa-l mituiasca pe reporterul Mihai Munteanu.

Editorialistul a declarat ca Dorin Cocos a fost anuntat cu o zi inainte de aparitia articolului in Evenimentul Zilei despre existenta casetei, dar acesta nu a reactionat.

"In momentul in care dumneaei si-a anuntat demisia, si-a facut publica intentia de a demisiona, nu stia ca la noi urma sa apara articolul acesta. Deci, nu stia ca exista o inregistrare", a spus Ovidiu Nahoi.

Ovidiu Nahoi nu exclude insa posibilitatea ca "institutia presidentiala sa fi aflat pe cai neoficiale" de inregistrare si de intentia ziarului de a o face publica. Editorialistul nu a dezvaluit sursa informatiilor privind afacerile lui Dorin Cocos, dar a recunoscut ca acestea le-au fost aduse de o "sursa".

Mituirea ziaristilor exista

Intr-o interventie telefonica, in cadrul emisiunii Romania la Raport, la Radio Mix, Mircea Toma, directorul Agentiei de Monitorizare a Presei, a declarat ca anul trecut au fost semnalate doua cazuri in care doi ziaristi au fost reclamati ca au luat mita. El a spus ca, in nici unul din aceste cazuri, conducerile ziarelor nu au facut publice aceste lucruri.

Intrebat daca este vorba de ziare centrale, Mircea Toma a raspuns ca numai in unul din cele doua cazuri a fost implicat un ziar central, mai exact un corespondent local al acestuia.

"M.Toma: Anul trecut au fost doua cazuri care ne-au fost semnalate. Surpriza neplacuta a fost atunci cand a existat proba consistenta, cum e cea de acum, conducerea ziarelor respective a refuzat sa iasa public.

A.Pora: este vorba de vreun ziar central?

M.Toma: Unul dintre ele da. Situatia se petrecea in provincie, cun un corespondent al unuia dintre ziarele centrale".