Comisia de privatizare a CEC a analizat concluziile evaluarii celor sapte oferte preliminare neangajante, si a decis ca toate cele sapte banci sa participe la faza a doua a procesului de privatizare. Aceasta etapa consta in depunerea ofertelor finale angajante.

Comisia de privatizare a decis ca toti cei sapte ofertanti pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la CEC – Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank – Holding A.G.

- indeplinesc conditiile de a participa in continuare la etapa a doua a procesului de privatizare.

Conform Comisiei, ofertele preliminare neangajante depuse releva faptul ca ofertantii au acceptat in general clauzele contractului de privatizare prezentat si ca exista disponibilitatea platii unei valori unitare, pe actiune, mai mari in raport direct cu marimea pachetului de actiuni scos la vanzare.

Comisia de privatizare impreuna cu Consultantul de privatizare au stabilit calendarul actiunilor din etapa a doua a procesului si se prevede ca pe 28 noiembrie sa se depuna ofertele finale angajante, dupa ce cei sapte ofertanti vor avea acces pentru inca o saptamana la camera de date si dupa ce se vor purta discutii tehnice cu fiecare ofertant pe marginea ofertei tehnice, preliminare neangajante.