Presedintele Traian Basescu a semnat, luni seara, decretul de revocare din functia de consilier a Elenei Udrea. Aceasta a demisionat, la sfarsitul saptamanii trecute, pe motiv ca nu doreste ca „atacurile nejustificate" din presa la adresa sa sa afecteze lupta anticoruptie declansata de catre Basescu.

Daca Elena Udrea pastreaza inca tacerea asupra circumstantelor in care si-a inaintat demisia, sotul ei, controversatul om de afaceri Dorin Cocos (care, recent, a incercat sa mituiasca un ziarist), s-a dovedit mai vorbaret.

Prezent luni seara, la o emisiune a B1TV, Cocos a sugerat ca tinta atacurilor din presa era de fapt presedintele Basescu si ca, in spatele campaniei mediatice, s-ar afla magnatul liberal al petrolului, Dinu Patriciu: „Intre cele doua tururi de scrutin, oare cine ii dadea presedintelui cateva saptamani de libertate si facea

declaratii pompoase si se pregatea de aliante cu PSD? Ma refer chiar la domnul Dinu Patriciu". Dorin Cocos a sustinut varianta lui Basescu, si anume ca Elena Udrea a plecat de bunavoie, fara ca presedintele sa-i ceara acest lucru. Intrebat de ce si-a dat demisia Udrea, el a raspuns: „De onoare.

Pentru ca noi am considerat, sau mai mult Elena Udrea, ca asa este onorabil, ca domnul presedinte sa-si duca campania pana la capat. (...) Sotia mea si-a dat o demisie de onoare si nu va reveni asupra ei, chiar daca vor fi inundatii si gripe aviare de 100 de ori de acum incolo".

Nu a fost singura intepatura la adresa Guvernului a lui Dorin Cocos. Vorbind despre incregatura de interese de la RAAPPS, Cocos a exclamat: „Guvernul nu e o institutie de domnisoare!". (L. Ruse)