Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat cu entuziasm o hotarare care-i va ustura rau la punga (pana la 5 milioane "vechi"!) pe cei care-si plimba cainii pe strazile si in parcurile minunatei noastre capitale, fara a avea in dotare o maturica si o punguta in care sa stranga cu grija produsele cu care prietenii patrupezi fertilizeaza cu abnegatie nu numai peluzele si tufisurile, ci si

trotuarele (spre deosebire de semenii lor, "maidanezii", care respecta asfaltul). La prima vedere, o decizie de aplaudat: intram in randul oraselor civilizate (Viena, Paris, Copenhaga, etc)!

Descoperim, insa, cu surprindere ca alesii nostri traiesc in alta realitate si cred ca le-a mai ramas numai asta de facut dupa ce au rezolvat TOATE celelalte probleme legate de curatenia Bucurestilor: nu mai avem maldare de gunoaie la tot pasul, frunzele vestede ale toamnei au fost aspirate cu minutiozitate, rigolele si canalele au fost desfundate.

Realitatea noastra este insa aceea pe care o vedem zi de zi si pas cu pas, insotiti de... latraturile mai voioase sau nervoase ale zecilor de mii de caini vagabonzi care s-au inmultit intr-o veselie de cand dl. Basescu a plecat de la primarie ca sa rezolve operativ problemele intregii tari si ale Marii Negre.

Ne-a lasat, in schimb, Consiliul General pe care ni l-a cerut cu tarie in campania din primavara lui 2004.

De aceea, cred ca ar fi foarte nimerit ca hotararea sa fie completata cu un paragraf prin care membrii Consiliului si primarul general sa fie amendati ZILNIC cu suma amintita, pana cand vor rezolva cu creierul, dar si cu sufletul, problema acestor biete animale ajunse fara vina lor "homeless".

Nu ma numar printre stapanii de caine, dar mi se pare o adevarata nesimtire sa pozezi in Consiliul Municipal drept mai francez decat parizienii sau mai danez decat cei din Copenhaga, inainte de a te ocupa de sarmanii nostri maidanezi bucuresteni.