Comisia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) inca nu a hotarat care dintre oferte este mai buna, asta chiar daca a analizat concluziile evaluarii celor sapte oferte preliminare neangajante, depuse de competitorii pentru privatizarea CEC.

Conform prevederilor contractelor de confidentialitate incheiate cu ofertantii preturile din ofertele neangajante nu pot fi date publicitatii.

Comisia de privatizare a decis ca toti cei sapte ofertanti pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la CEC - Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank Holding A.G.

- indeplinesc conditiile de a participa in continuare la etapa a doua a procesului de privatizare, informeaza Ministerul Finantelor Publice.

Ofertele preliminare neangajante depuse releva faptul ca ofertantii au acceptat in general clauzele contractului de privatizare prezentat si ca exista disponibilitatea platii unei valori unitare, pe actiune, mai mari in raport direct cu marimea pachetului de actiuni scos la vanzare.

Comisia de privatizare impreuna cu Consultantul de privatizare au stabilit calendarul actiunilor din etapa a doua a procesului si se prevede ca pe 28 noiembrie sa se depuna ofertele finale angajante, dupa ce cei sapte ofertanti vor avea acces pentru inca o saptamana la camera de date si dupa ce se vor purta discutii tehnice cu fiecare ofertant pe marginea ofertei tehnice, preliminare neangajante.