Editura Humanitas anunta sosirea in Romania a lui Ethan Hawke pentru a sprijini egalitatea de sanse.

Ethan Hawke vine la Bucuresti pentru trei evenimente de caritate destinate strangerii de fonduri pentru programele sociale si de educatie "Gata, Dispus si Capabil" ale Asociatiei Ovidiu Rom –- si pentru a creste gradul de constientizare publica cu privire la importanta educatiei pentru toti copiii.

Evenimentele caritabile incep vineri seara, la ora 19:00, la Cinema Pro, cand are loc premiera in Romania a filmului Tape, cu Ethan Hawke, Uma Thurman si Robert Sean Leonard, care a jucat alaturi de Hawke si in Dead Poets Society (film pe baza caruia a fost scris un roman omonim, editat in limba romana de Humanitas, cu titlul Cercul poetilor disparuti).

Sambata dimineata, la ora 9:30, la Cinema Pro, Hawke va citi fragmente din romanul sau, Ash Wednesday, a carui editie in limba romana a fost publicata de Humanitas, cu titlul Miercurea Cenusii. Participa la eveniment Alex Leo Serban.

Autorul va oferi apoi autografe celor prezenti.

Intrarea se va face pe baza de donatii.

Seria de evenimente se va incheia cu Balul de caritate de Haloween, de la Palatul Parlamentului, care va avea loc sambata 29 octombrie. Balul va aduce impreuna peste 600 de lideri ai sectorului civic si de afaceri.

Ethan Hawke s-a nascut la 6 noiembrie 1970, in Austin, Texas si a urcat fulminant treptele celebritatii hollywoodiene, cu roluri precum cel din Dead Poets Society (1989), Reality Bites (1994), Before Sunrise (1995), Gattaca (1997), Great Expectations (1998), Hamlet (2000), Training Day (2001) sau Taking Lives (2004).

Joaca insa si teatru, pe Broadway si nu numai, fiind chiar cofondator si director artistic al companiei Malaparte, din New York. De altfel, Hawke a studiat actoria la British Theatre Association, in Londra si la Carnegie Mellon University, in Pittsburgh.

Pentru publicul roman, surpriza este ca Ethan Hawke scrie si literatura. Dupa primul roman, mai mult autobiografic, The Hottest State (1997), urmeaza in 2002 Ash Wednesday, o carte care s-a bucurat de mare succes atat peste ocean, cat si in Europa.