Miercuri, a expirat ultimatumul dat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cluburilor de fotbal din Romania, pentru achitarea datoriilor pe care le au la buget, in valoare de 20 de milioane de euro.

Presedintele ANAF, Sebastian Bodu declara recent, ca se poate ajunge chiar la declansarea insolvabilitatii firmelor in domeniu. El sustine ca exista instrumente legale pentru recuperarea tuturor pagubelor, dar a mentionat ca, deocamdata, nu vrea sa le faca publice.

Cluburile mai au la dispozitie 15 zile pentru plata datoriilor, in caz contrar risca sechestru pe bunuri.

Pe de alta parte, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir a afirmat ca in acest moment, cluburile nu au bani pentru achitarea datoriilor. Intr-o declaratie consemnata de Europa FM, Dragomir si-a exprimat speranta ca se va ajunge, totusi, la un compromis.

De altfel, o parte dintre cluburile de fotbal au inceput sa isi plateasca din datorii (Rapid sau Dinamo).

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu se va intalni, vineri, cu presedintele FRF, Mircea Sandu, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman, Octavian Morariu si cu presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Gheorghe Florian, pentru a dezbate situatia datoriilor din fotbal.