Mai multi reprezentanti ai Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA) au cerut, miercuri, in fata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), demisia procurorului general al Romaniei, Ilie Botos.

Purtatorul de cuvant al MISA, Cosmina Oprea, a spus ca organizatia este nemultumita ca Ilie Botos a supervizat perchezitiile abuzive din martie 2004 asupra unor membri ai miscarii si ca a permis punerea la dispozitia mass-media a unor bunuri si documente personale.

In opinia Cosminei Oprea, s-au fabricat dosare penale fara nici o baza reala in cazul simpatizantilor MISA, cazuri ce au fost construite pe baza unor asa-zise probe obtinute ilegal si a unor declaratii date fie sub presiune, fie in schimbul unor avantaje materiale.

Pe de alta parte, Cosmina Oprea este de parere ca Gregorian Bivolaru este folosit "pentru a acoperi scandalul generat de un fost parlamentar PSD, Gabriel Bivolaru, condamnat pentru o frauda bancara de 60.000.000 de dolari, pentru care a primit modesta pedeapsa de cinci ani de inchisoare".

Cosmina Oprea a declarat ca mijloacele de proba folosite pentru emiterea mandatului de arestare din 2004 pe numele lui Gregorian Bivolaru fie sunt obtinute ilegal, fie nu au nici o baza reala, iar autoritatile au recurs la inscenarea unei asa-zise tentative de trecere frauduloasa a frontierei, ca pretext pentru emiterea primului mandat de arestare in cazul liderului spiritual al MISA.

Purtatorul de cuvant al organizatiei a adaugat ca Gregorian Bivolaru este singura persoana data in urmarire generala si internationala pentru infractiunea de act sexual cu un minor.