Senatul Statelor Unite a aprobat nominalizarea de catre presedintele american George W. Bush a omului de afaceri Nicholas Taubman in functia de ambasador al SUA la Bucuresti.

Noul ambasador american in Romania a salutat, in discursul din fata Senatului, alianta dintre cele doua state, in special in privinta operatiunilor militare din Irak si Afganistan, precum si rolul strategic al tarii noastre in zona Marii Negre.

El a mentionat temele cu privire la care Statele Unite raman critice. Potrivit lui Nicholas Taubman, problemele spinoase care persista sunt coruptia si adoptiile internationale, asupra carora Washingtonul continua sa atraga atentia.

Nicholas Taubman este un om de afaceri, in virsta de 75 de ani, sustinator al Partidului Republican. El este presedinte al companiei Mozart Investments, anterior presedinte al Advanced Auto Parts.

Nicholas Taubman a detinut si alte functii, inclusiv cele de Director General Executiv si Presedinte al Advanced Auto Parts, de-a lungul celor 45 de ani petrecuti in cadrul companiei. Nicholas Taubman este licentiat al University of Pennsylvania.