Banca Italo Romena – primul institut de credit de drept italian din Romania si care din anul 2000 face parte din Grupul Veneto Banca – prezinta un nou produs: Contul Fara Frontiere.

Este vorba de un cont curent pe care Grupul Veneto Banca l-a creat special pentru cetatenii romani rezidenti in Italia si care le da posibilitatea sa trimita si sa primeasca bani in mod rapid si gratis intre Italia si Romania.

Contul este disponibil la bancile care fac parte din Grup: este vorba de Veneto Banca, de Banca di Bergamo, de Banca Meridiana si de Banca del Garda.

Cu un comision trimestrial fix de 9 euro, contul nu are costuri ulteriore pentru: 120 de operatiuni pe an (30 pe trimestru), 12 cecuri, un extras de cont lunar si unul de dobanzi trimestrial, doua carduri de debit (un Card Galben si un Card Albastru), sau un card de credit (Trifoi cu patru foi Visa "embosat" sau Visa Electron) precum si un depozit pentru gestiunea de economii in titluri si

fonduri. Sunt prevazute de asemenea comisioane reduse pentru serviciul de Internet Banking (profil Claris Stella) si pentru deschiderea unui cont, cu un card preplatit, Cardul Chiara (pe circuitul Cirrus Maestro si Visa Electron).

Contul Fara Frontiere, cu conditii asemanatoare, va fi disponibil in paralel la toate agentiile Bancii Italo Romena din Romania.

Rezultate bune pentru Banca Italo Romena

Dupa inchiderea bilantului semestrial cu rezultate foarte bune, la sfarsitul lunii septembrie 2005 Banca Italo Romena a inregistrat noi valori pozitive fata de aceeasi perioada a anului trecut, printre care merita amintit: o crestere de 100% a profitului net care a trecut de la 2,3 la 4,6 milioane de euro, cresterea cu 130% a fondurilor atrase in mod direct, de la 71,5 la 165,8 milioane de euro si cresterea cu 65,17% a creditelor, de la 142,9 la 236 milioane de euro.

Banca Italo Romena – Gruppo Veneto Banca – este primul Institut de drept italian din Romania, o prezenta italiana care isi desfasoara activitatea in mod integrat in sectoarele de produse si servicii bancare, financiare si de asigurari.

Costituita in 1980 ca un prim exemplu de joint venture intre Italia si Romania in sectorul bancar, in anul 2000 a fost achizitionata de catre Veneto Banca care detine 92,3% din capitalul social, in timp ce 7,7% apartine Bancii Comerciale Romane.

Achizitionarea de catre Veneto Banca este rezultatul dorintei de a crea in Romania o baza de sprijin bancar pentru numerosii oameni de afaceri italiani care si-au transferat activitatile de productie.

De-a lungul timpului, Banca Italo Romena si-a largit campul de actiune, adresandu-se si oamenilor de afaceri romani, si mentinand un evident profil corporate. Banca se adreseaza azi nu numai societatilor, ci si persoanelor fizice si institutiilor.

Recent a fost achizitionata societatea Italo Romena Leasing, cu sediul in Bucuresti, specializata in servicii de fleet leasing si fleet management, adresate direct societatilor si clientelei retail.

Italo Romena Leasing, la al carui capital participa Grupul Veneto Banca cu 85% si Emil Dan Stoica cu 15%, acesta fiind si vicepresedintele societatii, lucreaza in stransa legatura cu agentiile Bancii Italo Romena, dezvoltandu-si activitatea si in sectoarele de leasing instrumental si imobiliar.